نام کاربري:  
کلمه عبور:  
عضويت 
امروز سپتامبر 5th, 2010, 6:22 am

ساعت سایت بر اساسUTC + 3:30 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است

قوانين انجمن

درود بی پایان بر شما
این انجمن قوانین خاصی ندارد جز آنکه بدانید و یخاطر داشته باشید همان اندازه که شما به یک پاسخ درست در مقابل پرسشتان ارزش قائلید همان اندازه هم نهایت کوششتان را برای پاسخ صحیح به پرسش دوستانتان بکار ببرید .
توجه داشته باشید :
در این انجمن فقط اطلاعیه , اخبار , قوانین و ... انجمن تالاسمی ایران قرار میگیرد .
این موارد از راهنمایی ساعات کار انجمن و پذیرش عزیزان تلاسمی گرفته تا دعوتنامه برای جشنها و مجمع عمومی جهت رای گیری هئیت مدیره را شامل میگردد .
این انجمن یک قانون بسیار خاص دارد و آن اینکه نگارنده پستهایی که از جانب انجمن تالاسمی ایران ارسال میگردد از یک نام کاربری خاص استفاده تا در صورتی که کاربر عزیز دیگری به اشتباه خبری را ارسال نمود بقیه اعضاء متوجه اشتباه آن عزیز بشوند و ار آنجا که نام کاربری برای هر عضو با عضو دیگر تفاوت میکند و مانند امضاء فردی است تمایز بین درستی خبر و اشتباه بودن آن چندان دشوار نیست .
بدیهیست دوست عزیزی که در گروه سخنگویان در مرکز پژواک همراه باقی دوستان قرار خواهند گرفت از طرف مرکز مربوطه به مرکز پژواک معرفی خواهند شد .
همیشه سلامت و بهروز باشید
B Admin

ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 14 پست ] 
  حالت پرينت مبحث پيشين | اولين پست خوانده نشده | مبحث بعدي 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: تشویق افراد داوطلب اهدای خون
پست جديدارسال شده در: دسامبر 3rd, 2008, 9:10 am 
آفلاين
مدیر ارشد بخشهای فرهنگ و هنر و گفتگوهای عمومی
نماد کاربر

تاريخ عضويت: ژوئن 10th, 2008, 10:31 pm
تعداد مدال: 1
نشان درجه یک مدیران ارشد (1)
تشکر کرده: 1940 تشکر ها
من: تالاسمی هستم
من: آقا هستم
دكتر سيامك اسدي

پزشك واحد آموزش، جذب و حفظ اهداكنندگان

فوايد اهداي خون

در نوشته ها و گفته هاي پزشكان و ديگر دست اندركاران سلامت جامعه هر از گاهي فوايد اهداي خون مانند تاثير اهداي خون در كاهش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي، اثر اهداي خون در كاهش غلظت خون و ... مورد اشاره قرار مي گيرد. بسياري از بيماران هم پزشك معالج خود را در اين زمينه مورد سؤال قرار مي دهند.

ما با همان قطعيتي كه به بيماران و مخاطبان خود مي گوييم براي جلوگيري از ابتلا به به بيماريهاي قلبي-عروقي سيگار نكشند، نمي توانيم بگوييم براي همين منظور سالي چند بار اقدام به اهداي خون كنند.

پاسخ دادن به اين پرسش ها نياز به دقت بيشتر دارد.گذشته از ميزان درستي و نادرستي پاسخ ها و مزاياي بر شمرده براي اهداي خون اين شيوه ازترويج اهداي خون مي تواند منجر به كاهش كيفيت خون و فرآورده هاي خوني شود و سلامت بيماران گيرنده خون را بامخاطراتي مواجه کند.

براي آموزش فرهنگ اهداي خون سالم در جامعه بايد از توسل به روش هاي تبليغاتي عامه پسند پرهيز كرد. اهداي پولي و اهداي خون جايگزين كه در آنها هم سلامت اهداكننده و هم سلامت بيمار گيرنده خون موردتهديد است ، در كشور ما حذف شده چرا كه تنها روش مطلوب براي تامين خون و فرآورده هاي خوني سالم استفاده از خون اهداكنندگان داوطلب است ، چون اهداكنندگان داوطلب انگيزه اي براي پنهان كردن رفتارهاي پرخطر خود ندارند. آنها نه به خاطر پول ونه از روي اجبار و اضطرار بلكه با انگيزه انسان دوستانه خون اهدا مي كنند .

وقتي افراد براي نفع شخصي مانند دريافت خدمات سلامتي، آزمايش هاي رايگان، معاينات رايگان ،كاهش غلظت خون وباورهايي از اين دست اقدام به اهداي خون كنند، اصل داوطلبانه بودن اهداي خون ناديده گرفته مي شود و پزشكان هم بايد از سوق دادن اين افراد به مراكز انتقال خون پرهيزکنند.

در تعريف اهداي داوطلبانه تاكيد شده كه اهداي خون باید بدون دريافت پول، پاداش،نفع شخصي،اجبار و اضطرار و صرفا با انگيزه دگر خواهانه و بشر دوستانه باشد. از اين رو سازمان انتقال خون درآموزش هاي عمومي خود تاكيدي روي فوايد درماني اهداي خون ندارد. اگر چه تنها منبع خون وفرآورده هاي آن جمعيت اهداكنندگان هستنند ومراكز انتقال خون هميشه به وجود اهداكننده ها نياز دارند، اما جذب اين اهداكنندگان بدون رعايت اصول علمي واخلاقي در نهايت مخاطرات وتبعات زيادي براي بيماران گيرنده خون و هزينه هاي فراواني براي سازمان انتقال خون دارد.

يكي از اهداف معاينات پزشكي و آموزش هاي مربوط به اهداكنندگان قبل ازخون گيري آن است كه اهداي خون ضرري براي خود اهداكننده نداشته باشد.يعني تامين سلامت بيماران گيرنده خون و تضمين سلامت اهداكنندگان خون جزء وظايف مراكز انتقال خون است.

در حال حاضر يكي از روشهاي اهداي خون كه متاسفانه ممكن است تحت پوشش اهداي داطلبانه هم انجام شود اهداي خون به منظورانجام آزمايش است. افرادي كه رفتارهاي پر خطر دارند بايد به جاي اهداي خون با حفظ صداقت جهت بررسي وضعيت سلامتي خود به مراكز مشاوره وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي مراجعه کنند و تا زماني كه سازمان انتقال خون تعيين كرده است از اهداي خون پرهيز كنند. مثلا كساني كه روابط جنسي خارج از حريم خانواده دارند به مدت يكسال وكساني كه سابقه تزريق مواد مخدر دارند براي هميشه از اهداي خون معاف مي شوند.

باتوجه به وجود دوره پنجره در مورد بيماريهاي ويروسي قابل انتقال از طريق خون مانند ايدز، هپاتيتB و هپاتيتC كه در آن مقطع زماني شناسائي موارد آلوده ممكن نيست آموزش هاي عمومي نبايد به گونه اي باشد كه افراد بيمار يا افراد داراي رفتارهاي پر خطر را به مراكز انتقال خون هدايت كند.به عبارت بهتر اهداكنندگان خون بايد از ميان افراد سالم و جمعيت هاي كم خطر انتخاب شوند و وظيفه اصلي مراكز انتقال خون تامين خون وفراورده هاي خوني سالم است نه ارائه خدمات سلامتي؛ آزمايشگاهي و ...

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 7 کاربر از alireza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, mahsa, matrix, morteza, P.C Admin, Roya, thunderclap
 موضوع پست: Re: چگونگی تشویق افراد داوطلب اهدای خون
پست جديدارسال شده در: دسامبر 6th, 2008, 8:49 pm 
آفلاين
نماد کاربر

: نکاتی که اهداکنندگان باید رعایت نمایند

کد:
تاريخ: 16/09/1387
ساعت: 19:35:27
عنوان گروه خبري: All Parent

اهدای خون به معنای بخشیدن قسمتی از وجود فرد است. اهداکنندگان در هر نوبت چیزی در حدود یک سیزدهم از خون خویش را می بخشند تا زندگی را به انسان دیگری هدیه نمایند. برای اینکه این عمل به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد رعایت نکات زیر پیش از اهدای خون و بعد از آن سودمند است.

«علي اصغر صفري فرد- كارشناس ارشد انتقال خون و بانك خون»

توصیه های پیش از اهدای خون:

شب را خوب بخوابید.
صبحانه یا ناهار کافی بخورید. قبل از اهدای خون یك غذای مناسب بخورید و میزان آب بیشتری نسبت به روزهای گذشته میل كنید. اگر ممكن است از خوردن آسپرین به مدت 48 ساعت قبل از اهدا خودداری فرماييد.
برای جایگزینی مایعی که با اهدای خون از بدنتان خارج می‌شود، مایعات اضافی بنوشید. در عین حال از خوردن نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه و نوشابه‌های کافئین‌دار که ادرار آور هستند، پرهیز کنید.
غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی و جگر بخورید. لوبیا، غلات غنی‌شده با آهن، آجیل و برگه میوه ها مثل کشمش و آلو نیز مناسب هستند.
از غذاهای چرب اجتناب کنید، زیرا چربی‌های وارد شده به خون ممکن است نتیجه آزمایش‌هایی را که از لحاظ بیماری‌های عفونی بر روی خون انجام می‌شود، تحت تاثیر قرار دهند و در صورت عدم امکان انجام این آزمایش‌ها، ممکن است خون اهدایی دور ریخته شود.
روز اهدای خون لباسی بپوشید که آستین آن را بتوان را به راحتی بالای آرنج جمع کرد.
توصیه های بعد از اهدای خون:

توصیه می شود پس از اهدای خون به مدت 15 دقیقه در محل خونگیری استراحت نمایید و نوشیدنی و مواد خوراکی را که در اختیار شما قرار می گیرد، میل نمایید.
مراقب محل خون گیری روی بازوی خود باشید و حداقل تا 4 ساعت به پوششی که كارشناس خون گیري بر روی بازوی شما قرار داده، دست نزنید.
به دستی که از آن خون گرفته شده است فشار وارد نرده و حداقل تا 4 ساعت پس از آن با آن دست بار سنگين بلند نکنيد.
چند ساعت بعد از اهدای خون آب و مایعات بیشتری نسبت به قبل بنوشید.
بعد از اهدای خون غذای سالمی میل كنید. سعی کنید از غذاهای مغذی و غنی از آهن بیشتری استفاده کنید. غذاهایی مانند: انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی وحبوبات.
برای نیم الی یك ساعت بعد از اهدای خون سیگار نكشید.
اگر در محل اهدای خون خود (بازو) خون ریزی وجود دارد، دست خود را 3 تا 5 دقیقه بالا بگیرید و فشار دهید.
اگر حالت غش یا گیجی دارید به صورتی بنشینید كه سر شما بین زانوهایتان قرار گیرید و یا به نحوی دراز بكشید كه سر شما پایین تر از بدنتان قرار بگیرد.
روزتان را به آرامی بگذرانید. شما می توانید به فعالیت های روزمره خود بعد از نيم ساعت بپردازید اما فعالیت اضافه انجام نداده و از انجام کارها و فعالیت های ورزشی سنگين در آن روز بپرهيزيد.
اگر بعد از اهدای خون حال خوبی نداشتید، می توانید با مركز انتقال خون محل خود تماس بگیرید و با پزشك یا پرستار حاضر در مركز مشاوره كنید.
ممکن است پس از اهدای خون، کبودی مختصری در ناحیه ورود سوزن ایجاد شود که به علت جمع شدن اندک خون در بافت های اطراف محل خون گیری است. این کبودی ظرف یکی دو روز برطرف شده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 6 کاربر از alireza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, mahsa, morteza, P.C Admin, Roya, thunderclap
 موضوع پست: Re: چگونگی تشویق افراد داوطلب اهدای خون
پست جديدارسال شده در: دسامبر 13th, 2008, 7:57 pm 
آفلاين
نماد کاربر

انواع اهدا کنندگان خون

بطور کلی انواع اهدا کنندگان خون عبارتند از :

اهدا کنندگان پولی:
اهدا کنندگان پولی کسانی هستند که در ازای دريافت پول يا کالای قابل تبديل به پول، مبادرت به اهدای خون خود می نمايند. از آنجايی که اين افراد ممکنست به خاطر دريافت پول، به سوالات مربوط به رفتارها و سلامت خود پاسخ صحيح ندهند، سلامت خود و بيمار گيرنده خون را به خطر مي اندازند. بنابراين نمی توانند بعنوان منبع تامين خون سالم معرفی شوند. امروزه اين شيوه اهدای خون در اکثر نقاط دنيا منسوخ شده است.

اهدا کنندگان جايگزين (فاميلی):
اين افراد فقط در زمانی که خون آنها مورد نياز يکی از اعضا خانواده يا آشنايان می باشد خون اهدا می نمايند. خون اهدا کنندگان جايگزين (فاميلی)، سالمتر از اهدا کنندگان پولی می باشد با اينحال ممکنست بخاطر تحت فشار بودن از طرف اعضای خانواده و يا نگرانی برای بيمار خود، به سوالات پاسخ صحيح ندهند و باعث انتقال آلودگی به فرد گيرنده خون شوند. همچنين بستگان بيمار نيازمند به خون، ممکن است افرادی را با پرداخت پول تشويق به اهدای خون، بجای خود نمايند. بدين ترتيب، اهدای خون جايگزين ممکن است در بردارنده سيستمی مخفی از اهدای خون پولی، باشد.

اهدا کنندگان داوطلب بدون چشمداشت مادی: کسانی هستند که بصورت کاملاً داوطلبانه و بدون چشمداشت مادی مبادرت به اهدای خون خود نموده و در قبال آن چيزی دريافت نمی کنند. انگيزه اصلی اين افراد کمک به ديگران است و ثابت شده است که اهداي خون داوطلبانه مناسب ترین روش تامين خون سالم مي باشد. اهداکنندگان اين گروه بر اساس سابقه اهدای قبلی به 3 زير گروه تقسيم می شوند:

الف) اهدا کنندگان بار اول: به اهدا کنندگانی اطلاق می شود که سابقه قبلی اهدای خون نداشته و اين نخستين باری است که مبادرت به اهدای خون می نمايند.

ب) اهدا کنندگان با سابقه: به اهدا کنندگانی اطلاق می شود که سابقه اهدای خون را دارند ولی آخرين باری که اقدام به اهدای خون نموده اند بيش از يکسال می باشد و يا به عبارتی ديگر در يک دوره يکساله کمتر از 2 بار اهدای خون داشته اند.

ج) اهدا کنندگان مستمر: به اهدا کنندگانی اطلاق می شود که در يک دوره يکساله حداقل 2 بار خون اهدا نموده اند. ثابت شده است اين گروه، سالم ترين و قابل اعتماد ترين گروه داوطلبان را تشکيل می دهند.

اهدا کنندگان داوطلب مستمر:

حس مسئوليت بيشتری نسبت به جامعه دارند.
آگاهی بيشتری نسبت به اهميت اهدای خون و پيشگيری از عفونت های منتقله از راه خون دارند.
سالمترين گروه اهدا کنندگان خون هستند.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 6 کاربر از alireza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, mahsa, morteza, P.C Admin, Roya, thunderclap
 موضوع پست: Re: تشویق افراد داوطلب اهدای خون
پست جديدارسال شده در: دسامبر 14th, 2008, 9:21 am 
آفلاين
نماد کاربر

ضرورت اهدای خون

خون سالم، نجات دهنده زندگی است. همه روزه، در سراسر جهان بسياری از افراد به خون و فرآورده های خونی نياز پيدا می کنند، بطوريکه از هر سه نفر مردم دنيا، يک نفر در طول زندگی احتياج به تزريق خون و فرآورده های خونی پيدا می کند.
بارزترين مثال برای موقعيت هايي که در آن نياز مبرم به خون پيدا می شود عبارتست اززمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظير تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی. همچنين خانم های باردار در حين زايمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، از جمله ديگر نيازمندان به خون می باشند. از طرفی بيماران سرطانی که تحت شيمی درمانی يا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن هستند؛ و بسياری از ديگر بيماران نيز ناگزيرند برای بهره مندی از يک زندگی نسبتاً طبيعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون يا فرآورده هاي خوني دريافت نمايند، مانند بيماران تالاسمي و هموفيلي.

در حال حاضر، با وجود پيشرفتهای چشمگير در زمينه علم پزشکی هنوز هيچگونه جايگزين مصنوعی برای خون ساخته نشده است و فقط خونی که توسط انسانهای نيکوکار اهدا می شود، می تواند جان انسانهای ديگر را از مرگ نجات بخشد. (قسمت انواع اهداكنندگان راببينيد عدم وجود جايگزين مناسب برای خون، محدود بودن مدت زمان نگهداری خون و فرآورده های خونی، هميشگی بودن نياز به خون و فرآورده های آن سبب شده تا اهدای خون از اهميت و جايگاه ويژه ای برخوردار شود.

شما ممکنست در تعطيلات نوروزی و يا تعطيلات تابستانی آنقدر مشغول برنامه ريزی برای اوقات فراغت خود و ترتيب دادن مسافرت ها و برنامه های تفريحی شوید که در آن روزهای خاص از اهدای خون غافل شوید، اما هيچگاه نبايد فراموش کنيد که بيماری، سوانح و تصادفات هرگز تعطيل پذير نيستند و مطمئن باشيد که سازمان انتقال خون در کنار بيماران نيازمند، در همه اين روزها، بی صبرانه منتظر حضور شما خواهد بود.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 5 کاربر از alireza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, morteza, P.C Admin, Roya, thunderclap
پست جديدارسال شده در: دسامبر 15th, 2008, 9:07 am 
آفلاين
نماد کاربر

شرايط اهدای خون

- چه کسانی می توانند خون اهدا نمايند؟
- و چه کسانی اجازه ندارند خون اهدا نمايند؟
- آيا من هم می توانم خون خود را اهدا نمايم؟
- آيا اهدای خون برای من ضرری ندارد؟
اينها پرسش هايی هستند که شايد تاکنون در زمينه اهدای خون به ذهن بسياری از ما رسيده باشند. روشن است وقتی سخن از سلامت خون به ميان می آيد، می خواهيم اطمينان يابيم ما با تزريق خون به بيمار به او صدمه ای نمی زنيم و در عين حال سلامت اهدا کننده خون را نيز به خطر نمی اندازيم از اين رو تمامی مراکز اهدای خون برای اهدای خون شرايطی را در نظر می گيرند. (جدول شماره 1 را ببينيد) بعضی از اين شرايط بخاطر حفظ سلامت فرد اهدا کننده خون و برخی ديگر به منظور حفظ سلامت گيرنده خون در نظر گرفته شده اند.
پزشک اهدا کنندگان پيش از اهدای خون، داوطلبين را بررسی می کند. اين بررسی شامل مصاحبه پزشکی در باره سوابق پزشکی و رفتارهای فردی و انجام يک معاينه مختصر می باشد . در صورتی که فرد تمامی شرايط لازم برای اهدای خون را داشته باشد مي تواند خون اهدا كند.

جدول شماره 1 - برخی شرايط عمومی اهدای خون

سن بين 17 تا 65 سال
حداقل وزن 50 کيلوگرم
تعداد نبض بين 50 تا 100 ضربه در دقيقه
فشار خون بين 90 تا 180 ميلی متر جيوه
حداقل هموگلوبين خون 5/12 گرم در دسی ليتر
حداقل فاصله بين دو اهدا 8 هفته کامل
بيشترين تعداد اهدای خون براي آقايان 4 بار در سال وخانم ها 3 بار در سال
درجه حرارت بدن نبايد بيشتر از 5/37 درجه سانتی گراد باشد.
ناشتا نباشند.
دچار ضعف يا خستگی مفرط نباشند.

بالا
 مشخصات E-mail  

پست جديدارسال شده در: دسامبر 21st, 2008, 5:05 pm 
آفلاين
نماد کاربر

موارد معافيت از اهدای خون

در صورتی که داوطلبی فاقد يکی از شرايط اهدای خون بود (قسمت شرايط اهداي خون را ببينيد) برای اهدای خون پذيرفته نمی شود و به اصطلاح معاف می گردد. اين معافيت می تواند موقت و يا دائم باشد.

در معافيت موقت، فرد در مراجعه فعلی خود نمی تواند خون اهدا نمايد ولی می تواند پس از سپری شدن مدتی معين - که بسته به علت مردوديت متفاوت می باشد. (جدول شماره 1 را ببينيد) دوباره برای اهدای خون مراجعه نمايد. اما در معافيت دائم، فرد به لحاظ حفظ سلامت خود و يا گيرنده خون، اجازه ندارد تا پايان عمر خون اهدا نمايد. (جدول شماره 2 را ببينيد)

جدول شماره 1 - برخی از موارد معافيت موقت عبارتند از:

[1] ابتلا به برخی از بيماری ها مانند : سرما خوردگی و آنفلوآنزا
[2] اعمال دندانپزشکی اخير
[3] مصرف برخی از داروها مانند : آنتی بيوتيکها، آسپرين، ايندرال، دريافت واکسن و ...
[4] حالات خاص مانند: بالا يا پائين بودن فشار خون، بارداری، شيردهی، سقط جنين و ...
[5] داشتن برخی رفتارهای پرخطر: مانند ارتباط جنسی حفاظت نشده، خالکوبی، طب سوزنی، سوراخ کردن گوش و ...
در اين حالت ها پس از گذشت زمان خاص يا برطرف شدن علت معاف شدن، فرد می تواند دوباره برای اهدای خون مراجعه نمايد. (با نظر پزشک معاينه کننده)

جدول شماره 2 - برخی از موارد معافيت دائم عبارتند از:

[1] ابتلا به بيماری های زمينه ای مانند: بيماريهای قلبی و عروقی، بيماريهای ريوی شديد مانند آسم، سکته مغزی، ديابت قندی وابسته به انسولين و ...
[2] سابقه ابتلا به بيماری های عفونی مانند هپاتيت B ، C و يا ايدز.
[3] تزريق مواد مخدر
اين افراد برای حفظ سلامت خود يا گيرنده خون، نبايد هرگز خون اهدا کنند. آنها می توانند با تشويق ساير افراد خانواده، دوستان و آشنايان به اهدای خون، در اين امر انسان دوستانه مشارکت کنند.

بالا
 مشخصات E-mail  

پست جديدارسال شده در: دسامبر 21st, 2008, 5:25 pm 
آفلاين
نماد کاربر

توصیه های پس از اهدای خون

توصیه می شود پس از اهدای خون به مدت 15 دقیقه در محل خونگیری استراحت نمایید و نوشیدنی و مواد خوراکی را که در اختیار شما قرار می گیرد، میل نمایید.

مراقب محل خونگیری روی بازوی خود باشید و حداقل تا 4 ساعت به پوششی که خونگیر بر روی بازوی شما قرار داده، دست نزنید.

به دستی که از آن خون گرفته شده است فشار وارد نکنيد و و حداقل تا 4 ساعت پس از آن با آن دست بار سنگين بلند نکنيد.

روزتان را به آرا می بگذرانید . شما می توانید به فعالیت های روزمره خود بپردازید اما فعالیت اضافه انجام نداده و از انجام کارها و فعالیت های ورزشی سنگين در آن روز بپرهيزيد.

حداقل تا یک ساعت پس از اهدای خون از استعمال دخانیات بپرهیزید.

چنانچه پس از اهدای خون، دچار سرگیجه شدید و یا آن که احساس ضعف کردید، سریعا روی زمین دراز بکشید و پاهایتان را بالا قرار دهید.

ممکنست پس از اهدای خون ، کبودی مختصری در ناحیه ورود سوزن ایجاد شود که به علت جمع شدن اندک خون در بافت های اطراف محل خونگیری است. این کبودی ظرف یکی دو روز برطرف شده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

برای جبران خونی که اهدا کرده ايد ، مقدار بيشتری نوشيدنی ميل کنيد و با خوردن غذایی کامل از خودتان پذیرایی کنید. سعی کنید از غذاهای مغذی و غنی از آهن بیشتری استفاده کنید. غذاهایی مانند: انواع گوشت قرمز، مرغ و ماهی، حبوبات و غیره. j;z;;

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 4 کاربر از alireza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, P.C Admin, Roya, thunderclap
پست جديدارسال شده در: دسامبر 27th, 2008, 6:28 pm 
آفلاين
نماد کاربر

مراحل اهدای خون

آيا شما تا بحال به يک پايگاه انتقال خون مراجعه کرده ايد؟
پايگاه انتقال خون جايی است که افراد برای اهدای خون خود به آنجا مراجعه می کنند. در آنجا خون های اهدا شده پس از جمع آوری و آماده سازی، در شرايط خاصی نگهداری می شوند تا به موقع برای استفاده بيماران به بيمارستانها و مراکز درمانی ارسال شوند.
1- ورود به يک پايگاه انتقال خون:
در بدو ورود به يک پايگاه انتقال خون، اولين چيزی که جلب نظر می کند ، تابلوها و پوسترهای متعدد آموزشی است که بر در و ديوار پايگاه نصب شده اند تا به شما اطلاعات كافي بدهند.
2- واحد پذيرش:
ابتدا شما به پذيرش راهنمائی می شويد. در اين بخش معمولاً پس از خوش آمد گويی ممکنست بروشورهايی به شما ارائه شده و از شما خواسته شود آنها را مطالعه نمائيد. با مطاالعه اين بروشورها شما اطلاعاتي درباره شرايط اهداي خون و موارد معافيت از اهداي خون بدست مي آوريد . بنابر اين درصورت نداشتن هريك ازشرايط اهداي خون (قسمت شرايط اهداي خون را ببينيد) و يا داشتن يكي از موارد معافيت (قسمت موارد معافيت از اهدای خون را ببينيد)، از اهداي خون خود صرف نظركنيد و درصورت لزوم با پزشك اهداكنندگان مشورت نمایید. اما درصورتي كه خود را واجد شرايط دانسته و بخواهيد خون اهدا نمائيد ضمن درخواست ارائه کارت شناسايی معتبر، مشخصات شما پرسيده شده و اين مشخصات ثبت می شوند.
3- مصاحبه و معاينه پزشک اهدا کنندگان:
در اين مرحله پزشک پرسشهايی را در زمينه سوابق پزشکی ، وضعيت فعلی و رفتارهای شخصی شما مطرح می نمايد و معاينه مختصری از شما بعمل می آورد آنگاه برای تعيين ميزان هموگلوبين ، يک قطره خون از نوک يکی از انگشتان دست شما می گيرد.
اين مرحله از اهدای خون از جهت حفظ سلامت شما و گيرنده خون شما ارزش بسياری دارد بنابر اين دقت و صداقت در پاسخ به اين سوالات ضروري است.
4- خود حذفی محرمانه:
تمامی اطلاعاتی که از شما دريافت می شود و پاسخ هايی که شما می دهيد ، کاملاً محرمانه خواهند ماند . با اين وجود ممکنست شما به هر دليلي، از گفتن بعضی از حقايق يا رفتارهای خود , خودداری کنيد . به همين دليل در اين مرحله ، پرسشنامه ای به شما داده می شود که در آن از شما پرسيده می شود: " آيا فکرمی کنيد بهتر است پس از انجام خونگيری از خون شما برای بيماران مصرف شود يا خير؟ "
اين بار شما هيچ معذوريتی نداريد . در صورتی که بدانيد بخاطر انجام رفتارهای پر خطر (قسمت رفتارهاي پر خطر را ببينيد) ممکنست خون شما سالم نباشد، در کمال اطمينان و با خاطری آسوده پاسخ " مصرف نشود " را انتخاب و برگه را به درون صندوق ويژه ای بيندازيد. به اين ترتيب خون دريافت شده از شما، از چرخه مصرف حذف می گردد. درصورتي كه از پاسخ هايي كه به پزشك داده ايد مطمئن هستيد و طي 12 ماه گذشته مرتكب هيچ يك از رفتارهاي پر خطر (قسمت رفتارهاي پرخطر را ببينيد) نشده ايد، پاسخ "مصرف شود" را انتخاب وبرگه را به درون صندوق ويژه بيندازيد. اين راهکار که تاثير به سزايی در افزايش ضريب ايمنی خون های گرد آوری شده دارد، را به اصطلاح " خود حذفی محرمانه " می نامند.
5- خونگيری:

1. درصورت داشتن شرايط اهداي خون، شما به اتاق خونگيری راهنمايی می شويد.

2. يكي ازكاركنان به شما كمك مي كند تا به راحت ترين حالت ممکن بر روی تخت خونگيری قرار گيريد.

3. یک خونگير آموزش ديده ناحيه داخل آرنج تان را با محلول های پاک کننده تميز وضد عفوني مي نمايد.

4. خونگير آموزش ديده با دستکش استريل، سوزن استريل را که به يک کيسه مخصوص متصل است وارد وريد ( رگ ) شما می نمايد. همه وسايل مورد استفاده استريل و يکبار مصرف است، بنا براين به هيچ وجه خطر آلودگی شما را تهديد نمی کند.

5. يک واحد خون ( 350 يا 450 ميلی ليتر ) از شما دريافت می شود . مدت زمان جمع آوری خون ( يعنی از زمانی که سوزن وارد دست فرد می شود تا زمانی که کيسه خون به اندازه کافی پر شود ) حدود 5 تا 10 دقيقه طول می کشد.

6- استراحت و پذيرايی:
پس از پايان خونگيری لازم است به مدت 15 دقيقه همچنان روی تخت استراحت نماييد. در اين مدت خونگير از شما مراقبت کرده و با آب ميوه و شيرينی از شما پذيرايی می شود. 3. کل زمان اهدای خون ( خونگيری و استراحت ) حدود 20 تا 25 دقيقه طول می کشد.

آیا اهدای خون خطری برای اهداکننده دارد ؟
کلیه داوطلبین پیش از اهدای خون مورد مشاوره و معاینه پزشکی قرار می گیرند و تنها از کسانی خون در یافت می شود که همه شرایط اهدای خون را داشته و اهدای خون هیچ ضرری برای آنها نداشته باشد. ممکنست پس از اهدای خون برخی از اهداکنندگان دچار اندکی بیحالی شوند که یا کمی استراحت و مصرف مایعات این حالت به سرعت برطرف خواهد شد. همچنین استفاده از وسایل و سوزن های استریل و یکبار مصرف و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی باعث اطمینان از عدم امکان آلودگی و انتقال بیماریها ی عفونی به اهداکنندگان می گردد. حجم خون اهدایی به سرعت جبران شده و وضعیت سلولهای خونی نیز ظرف کمتر از یک ماه کاملا به وضعیت طبیعی خود بر خواهد گشت.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 7 کاربر از alireza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, mahsa, morteza, P.C Admin, Roya, shaparak, thunderclap
پست جديدارسال شده در: ژوئن 25th, 2010, 2:13 pm 
آفلاين
گروه خبر مرکز پژواک
گروه خبر مرکز پژواک
نماد کاربر

تاريخ عضويت: مارس 19th, 2010, 6:58 pm
حالت من: حالم بده !
تعداد مدال: 2
نشان خبرنگار فعال (1) نشان کاریران فعال (1)
تشکر کرده: 589 تشکر ها
من: تالاسمی نیستم
من: خانم هستم
سازمان انتقال خون اعلام كرد:
رشد 6 درصدي آمار اهداي خون در دو ماهه اول امسال
لزوم مشاركت بيشتر ساكنان استان‌هاي گرم كشور براي اهداي خون در فصل تابستان
کد:
سرويس: بهداشت و درمان -  خانواده
1389/04/02
06-23-2010
  13:44:10
8904-00992: كد خبر
تصوير
خون اهدايي طي دو ماه اول سال جاري نسبت به ميزان مشابه سال گذشته بيش از 6 درصد رشد داشته است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، مجموع خون اهدايي 30 استان كشور طي دو ماه اول امسال، 328 هزار و 589 واحد است.
بر اساس اعلام روابط عمومي سازمان انتقال خون ايران، آذربايجان غربي با 44 درصد رشد طي دو ماهه اول سال بيشترين افزايش آمار اهداي خون را داشته است. در اين استان طي دو ماه اول سال جاري 9 هزار و 735 واحد خون اهدا شده است.
همچنين استان اردبيل با 28 درصد رشد در رتبه دوم افزايش اهداي خون طي مدت ياد شده قرار گرفته است و با اين رشد، آمار اهداي خون اين استان به 4 هزار و 399 واحد رسيده است.
استان همدان نيز طي اين مدت با 5 هزار و 582 واحد اهداي خون و رشد 27 درصدي آمار اهدا، رتبه سوم رشد اهداي خون طي دو ماه اول سال جاري را از آن خود كرد.
اهداي خون در استان‌هاي خوزستان و بوشهر با كاهش بيش از 6 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه بوده است. افزايش گرماي هوا در اين استان‌ها در اين مورد بي تاثير نيست.
گفتني است؛ روابط عمومي سازمان انتقال خون ايران ضمن تشكر از اهدا كنندگان خون از ساكنان استان‌هاي گرم كشور دعوت كرد كه با مشاركت بيشتر و اهداي اندكي از خون خود در روزهاي گرم پيش رو كمك كنند تا در اين استان‌ها كمبودي براي ارسال خون به بيمارستان‌ها به وجود نيايد.
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1563010&Lang=P

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 10 کاربر از shaparak برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
Ardeshir, HEALTH, mahsa, matrix, mehrgan, morteza, P.C Admin, pirates, Roya, thunderclap
پست جديدارسال شده در: جولاي 18th, 2010, 2:10 pm 
آفلاين
گروه خبر مرکز پژواک
گروه خبر مرکز پژواک
نماد کاربر

مديرعامل سازمان انتقال خون ايران:
بااهداي خون درفصل تابستان ازكاهش ذخيره خون درپايگاه‌ها،جلوگيري كنيم
نوشيدن مايعات فراوان به جبران خون ازدست رفته كمك مي‌كند
کد:
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
1389/04/27 
07-18-2010
11:45:13
8904-14177:  كد خبر

[JUSTIFY]مديرعامل سازمان انتقال خون ايران اعلام كرد: گرماي تابستان، ذخيره خوني برخي از استانهاي كشور از جمله استان تهران را كاهش داده است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر ابوالقاسمي با اشاره به گرماي بي‌سابقه‌اي كه در هفته‌هاي گذشته، كشور را در بر گرفته بود، گفت: اين روزها فصل سفر شهروندان است و اهداي خون به دليل گرماي هوا و سفر فراموش مي‌شود. اما نياز مردم همچنان باقي است و اين امر سبب كاهش ذخاير خوني شده است.
وي در بازديد از پايگاه انتقال خون تهران با اشاره به لزوم نگهداري حداقل ذخاير خوني به خاطر آمادگي براي شرايط غيرمنتظره افزود: پيش از اين، ذخاير خوني در حداكثر ميزان استاندارد بود اما اكنون با توجه به شرايط ايجاد شده يك سوم اين ذخاير كاهش يافته است.
وي در بازديد از پايگاه انتقال خون تهران با اشاره به لزوم نگهداري حداقل ذخاير خوني به خاطر آمادگي براي شرايط غيرمنتظره افزود: پيش از اين، ذخاير خوني در حداكثر ميزان استاندارد بود اما اكنون با توجه به شرايط ايجاد شده يك سوم اين ذخاير كاهش يافته است.
وي از هموطنان ايثارگر دعوت كرد تا با توجه به نزديك شدن به ماه رمضان و كاهش اهداي خون به خاطر روزه داري در فرصت باقي مانده اقدام به اهداي خون كنند تا نيازمندان به خون با مشكلي مواجه نشوند.
وي همچنين از بيمارستان‌ها خواست تا نظارت بهتري روي درخواست و نحوه مصرف خون و طريقه حمل آن داشته باشند.
دكتر ابوالقاسمي افزود: هزينه يك واحد خون تمام شده براي انتقال خون، مبلغي در حدود صد هزارتومان است كه به صورت صد درصد رايگان در اختيار بيمارستانها قرار مي‌گيرد كه در واقع بخشي از خدمات سلامت است و حتي بيمه، هزينه‌هاي انتقال خون را تحت پوشش قرار نمي‌دهد و سازمان انتقال خون تمام هزينه‌ها را مستقيما از دولت مي‌گيرد.
وي از پزشكان خواست تا با درخواست خون درست و به جا از اتلاف خون جلوگيري كنند.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران در پايان به اهدا كنندگان توصيه كرد: در گرماي شديد هوا با نوشيدن مايعات فراوان، كمبود حجم مايعات و خون را در بدن جبران كرده و سپس نسبت به اهداي خون اقدام كنند.
گفتني است، نوشيدن مايعات پس از اهداي خون نيز به جبران خون از دست رفته كمك مي‌كنند و اهداكنندگان بدون هيچ مشكلي مي‌توانند با وجود گرماي هوا نيز خون اهدا كنند.
[/JUSTIFY]

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 10 کاربر از shaparak برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
Ardeshir, HEALTH, Konstanz, mahsa, matrix, morteza, P.C Admin, Roya, shark, thunderclap
پست جديدارسال شده در: جولاي 25th, 2010, 4:14 pm 
آفلاين
گروه خبر مرکز پژواک
گروه خبر مرکز پژواک
نماد کاربر

ایران برای ورود به بازار خون افغانستان منتظر مجوز وزارت خارجه است

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: برای ورود به بازار افغانستان و ساختارسازی انتقال خون و کمک به این کشور همسایه آمادگی داشته و منتظر مجوز وزارت امورخارجه هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسن ابوالقاسمی افزود: هماهنگیهای لازم برای ورود به بازار افغانستان و کمک به این کشور در زمینه ‌های خونی با وزارت خارجه انجام شده و این وزارتخانه نیز از این مسئله استقبال کرده و منتظر صدور مجوز از طرف آنها برای شروع طرح هستیم.
وی افزود: در حال حاضر فعالیت در زمینه انتقال خون در انحصار کشورهای ابر قدرت در دنیاست و سازمان انتقال خون جمهوری اسلامی ایران با توجه به رتبه ویژه‌ و محبوبیت بین‌المللی که دارد می‌تواند به کشورهای همسایه از طریق ایجاد کارخانه‌های مختلف و ساماندهی ساختاری تشکیلات خونی کمکهای زیادی برساند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تصریح کرد: البته این اقدامات از نظر تبلیغاتی برای جمهوری اسلامی نیز ارزش و اهمیت زیادی دارد.

www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1122961

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز است.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 6 کاربر از shaparak برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
Ardeshir, HEALTH, morteza, P.C Admin, Roya, thunderclap
پست جديدارسال شده در: جولاي 29th, 2010, 1:58 pm 
آفلاين
گروه خبر مرکز پژواک
گروه خبر مرکز پژواک
نماد کاربر

ديدگاه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني درخصوص اهداي خون*
اهداي خون سرلوحه برنامه‌هاي ايثارگري مردم ايران اسلامي است
کد:
سرويس: سياسي
1389/05/07
07-29-2010
10:27:58
8905-03596: كد خبر

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: « اهداي خون در جوامع كنوني فراتر از يك اقدام پزشكي، تبديل به يك فرهنگ شده است، فرهنگي كه عالي‌ترين نوع آن در كربلا ديده مي‌شود كه در آن 72 فداكار خون خويش را براي جلوگيري از پژمردگي و افسردگي نهال اسلام به جامعه بيمار آن روز اهدا كردند و آن جمله معروف را بر تارك تاريخ نشاندند كه "اگر دين جدّم جز با كشته شدن من برپا نمي‌شود، پس ‌اي شمشيرها مرا در برگيريد."»
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در بيان ديدگاه‌هاي خود درباره 9 مرداد روز اهداي خود، با بيان اين مطلب، اظهار كرد: « مردم ايران اسلامي كه پيروان اصيل مكتب اهل بيت(ع) مي‌باشند، اهداي خون را سرلوحه برنامه‌هاي ايثارگري خويش قرار دادند كه اوج آن را در طول دفاع مقدس مي‌ديديم كه خون يك پيرمرد از تن يك جوان در سنگرهاي غرب و جنوب به زمين مي‌ريخت.»
وي افزود: « جداي از نگاه ارزشي به اين برنامه ارزشمند انساني، علوم پزشكي، اهداي خون را باعث فعاليت بيشتر سلول‌هاي خون‌ساز بدن و عامل تداوم سلامتي مي‌داند. هرچند در اين ميان سوداگران زالوصفتي پيدا مي‌شوند كه با خون مردم تجارت مي‌كنند و بعضاً با خوي شيطاني خون را آلوده مي‌كنند تا از قبل بيماري جسمي مردم، روح بيمار خويش را مداوا كنند!!»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: « اين فداكاري حد و مرز جغرافيايي نمي‌شناسد و همه ملت‌ها و امت‌ها با هر گرايش ملي و ديني به آن توجه دارند و حاصل اين توجه، رشد روزافزون نتايج تحقيقات دانشمندان و دانشجويان در خصوص جزئي‌ترين مسائل مربوط به خون است.»
وي در پايان ابراز اميدواري كرد كه بانك خون ايران كه سرمايه بي‌بديل آن ايثارگري ايرانيان است، از لحاظ كمّي و كيفي، سالم‌ترين، مطمئن‌ترين و غني‌ترين بانك خون جهان باشد و بالاتر از آن، هيچ ايراني نياز به خون ديگران نداشته باشد و اگر محتاج شود، معطل رسيدن خون نماند.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 7 کاربر از shaparak برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
Ardeshir, HEALTH, mahsa, morteza, P.C Admin, Roya, thunderclap
پست جديدارسال شده در: جولاي 31st, 2010, 4:43 pm 
آفلاين
یار مرکز پژواک
یار مرکز پژواک
نماد کاربر

تاريخ عضويت: مارس 9th, 2009, 2:16 pm
تشکر کرده: 2762 تشکر ها
مديرعامل سازمان انتقال خون:
جوانان تنها20 تا 25درصد اهداكنندگان خون را تشكيل مي‌دهند
دو و نيم درصد ايراني‌ها، خون اهدا مي‌كنند
کد:
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
1389/05/09
07-31-2010
11:30:00
8905-04383: كد خبر

مدير عامل سازمان انتقال خون با اشاره به اهداي خون صد در صد داوطلبانه در كشور و تامين خون مورد نياز بيماران در تمام مناطق كشور گفت: اين در حالي است كه سالانه بيش از 500 هزار مادر در دنيا در حين زايمان تنها به دليل نرسيدن خون، جان خود را از دست مي‌دهند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر حسن ابوالقاسمي در سي و هفتمين سالروز تاسيس سازمان انتقال خون ايران كه در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شد، گفت: وضعيت اهداي خون در دنيا وضعيت نابساماني است؛ به طوري كه سالانه بيش از 500 هزار مادر در حين زايمان سالانه به علت نرسيدن خون جان خود را از دست مي‌دهند اما افتخار ما اين است كه هيچ كدام از اين مادران از جامعه ايراني نيستند.
وي با اشاره به بيش از 100 ميليون اهداي خون در دنيا در طي سال ادامه داد: با توجه به اين ميزان اهداي خون، ميزان مرگ و مير مادران در حين زايمان ناعادلانه است. در مجموع مي‌توان گفت بيش از دو سوم منابع خوني در اختيار كمتر از 30 درصد مردم جهان است. به اين ترتيب بيش از دو سوم مردم جهان كمتر از يك سوم منابع خوني دنيا را در اختيار دارند. اين در حالي است كه اغلب بيماران ژنتيكي دنيا به خون نياز دارند.
وي با تاكيد بر اهميت فرهنگسازي در رابطه با اهداي خون و اقدامات انجام شده در اين زمينه در ايران گفت: در چهار پنج دهه گذشته متخصصان كشور دغدغه تامين خون براي بيماران را داشتند و با ابتكار خودشان مراكزي را براي تامين خون بيماران احداث كردند و همچنين در زمينه ترويج فرهنگ اهداي خون داوطلبانه اقدامات زيادي را انجام دادند.
ابوالقاسمي با اشاره به اقدامات انجام شده براي تهيه تاريخ انتقال خون ايران ادامه داد: وقايع دردناكي در اين زمينه در كشور وجود دارد؛ به طوري كه زماني مردم براي تامين زندگي خود، خونشان را مي‌فروختند.
حتي افرادي وجود داشتند كه طي هفته دو بار خون خود را مي‌فروختند و حتي گاهي اين امر منجر به از دست رفتن جان آنها مي‌شد اما با تشكيل سازمان انتقال خون بنا بر اهداي داوطلبانه خون گذاشته شد.
وي با بيان اينكه تا اوايل انقلاب اسلامي، 130 هزار اهداي خون در كشور صورت گرفته بود، ادامه داد: اين در حالي است كه امروزه بيش از يك ميليون و 800 هزار اهداي خون در سال در كشور صورت مي‌گيرد. فرهنگ صف كشيدن براي انتقال خون فرهنگ ايراني است و با دفاع مقدس، ترس از سوزن خونگيري فرو ريخت. همين امر باعث شد كه سازمان انتقال خون از آن سالها به بعد كار خود را راحت‌تر انجام دهد و امروز رسما اعلام مي‌كنيم كه در بين كشورهاي منطقه تنها كشوري هستيم كه از اهداي خون صد در صد داوطلبانه برخوردار است و از سال 86 نيز خون جايگزين در كشور رسما حذف شد.
مديرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به فعاليت چهار هزار نفر در بيش از 230 پايگاه انتقال خون در سراسر كشور ادامه داد: اين پرسنل اقدامات زيادي را براي سلامتي خونهاي اهدايي انجام مي‌دهند. شايد ايران جزو معدود كشورهايي باشد كه هزينه‌هاي فراوري خون به طور مستقيم توسط دولت تامين مي‌شود. به جرات اعلام مي‌كنم كه امروز كمترين دغدغه مردم در بيمارستان‌ها دغدغه خون است. حتي فراورده‌هاي پلاسمايي خون كه يك چهارم يارانه‌هاي دارويي كشور را به خود اختصاص مي‌دهند توسط دولت تامين مي‌شوند و بيماران در اين زمينه نيز دغدغه‌اي ندارند.
وي با اشاره به سياست كوچك سازي دولت ادامه داد: بر اساس برنامه‌هاي دولت براي كوچك سازي، امروزه فشار خون نيز از لحاظ تعداد پرسنل بسيار در فشار است و به نوعي قرباني اين كوچك شدن هستيم؛ چرا كه وظايف سازمان انتقال خون، وظايفي حاكميتي است و قابل واگذاري نيست. اميدواريم معاونت نيروي انساني رياست جمهوري، كمبود نيروي انساني سازمان را برطرف كند؛ گرچه اين كمبود باعث كاهش خدمت نشده است.
ابوالقاسمي با اشاره به برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته در سازمان انتقال خون براي حفظ شاخص عدالت ادامه داد: در حال حاضر 25 درصد خونهاي كشور را بيماران ژنتيكي و به ويژه بيماران تالاسمي مصرف مي‌كنند. امروزه در دور افتاده‌ترين نقاط كشور نيز اين بيماران براي تامين خون خود مشكلي ندارند، امري كه اغلب كشورهاي دنيا در آن ناتوان هستند.
وي در ادامه با اشاره به پيرشدن جمعيت كشور و كاهش رشد جمعيت جوان كشور افزود: در حال حاضر 20 الي 25 درصد اهدا كنندگان خون كشور را جوانان تشكيل مي‌دهند. با توجه به اينكه جمعيت كشور در حال پير شدن است بايد فرهنگ سازي‌هاي لازم در رابطه با اهداي خون در نسل‌هاي بعدي صورت گيرد. همچنين بايد به سهم بانوان در اهداي خون نيز توجه كرد و جوانان در سطوح راهنمايي، دبيرستان و حتي از سنين دبستان نيز تشويق به اهداي خون شوند.
وي جامعه اهدا كنندگان خون را بسيار سالم‌تر از جمعيت كل كشور عنوان كرد و گفت: شاخص‌هاي ويروسي اين موضوع را اثبات كرده‌اند. بر اساس شاخص‌هاي ويروسي مشاهده مي‌شود كه گاهي اهدا كنندگان حتي تا صد برابر سالمتر از كل جامعه هستند. اطلاعات اهدا كنندگان خون به صورتي كاملا محرمانه حفظ مي‌شود.
مديرعامل سازمان انتقال خون در ادامه با بيان اينكه اهداي خون قابل مقايسه با حجامت نيست، ادامه داد: افراد برخي مواقع به حجامت اقدام مي‌كنند. در اين زمينه با فقها صحبت كرده‌ايم و فتوا نيز گرفته‌ايم كه اهداي خون مهمتر از حجامت است؛ چرا كه نجات جان انسان در اين زمينه مطرح است. افرادي كه براي اهداي خون مراجعه مي‌كنند تنها بايد انگيزه نوعدوستي داشته باشند.
وي با بيان اينكه همه مردم مي‌توانند سالي چهار بار خون خود را اهدا كنند، ادامه داد: مطالعات نشان مي‌دهد كه اهدا كنندگان مستمر خون از بيماريهاي قلبي عروقي مصون هستند. تمام شاخص‌هاي خوب ايران در زمينه اهداي خون در حالي است كه تنها 5/2 درصد مردم كشور، خون خود را اهدا مي‌كنند و مردم بيشتري مي‌توانند براي اهداي خون اقدام كنند.
وي با اشاره به نياز بالاي استان تهران به خون به دليل انجام اقدامات جراحي زياد در اين استان گفت: تامين خون استان تهران از دغدغه‌هايمان است و در اين استان نسبت به استانهاي ديگر به خونگيري بيشتري احتياج است تا بتوان ذخاير خوني را حفظ كرد. اين در حالي است كه بسياري از استانها، خون اضافي داشته و به مناطق محروم ارسال مي‌شود.
مدير عامل سازمان انتقال خون در ادامه به حادثه تروريستي سيستان و بلوچستان اشاره كرد و گفت: در اين حادثه نيز با تامين خون كافي، 90 مجروح ظرف 24 ساعت تحت عمل جراحي قرار گرفته‌اند. اين در حالي است كه هيچ جراحي نمي‌تواند درمان را آغاز كند مگر آنكه از ذخيره كافي خون اطمينان داشته باشد. در همه بيمارستان‌هاي كشور هيچ زماني منابع خوني نبايد كمتر از پنج روز باشد. گرما، سرما، ماه رمضان و ... نبايد ميزان اهداي خون را كاهش دهند. به عنوان مثال اهداي خون در ماه رمضان نبايد به شبهاي احيا موكول شود.
مدير عامل سازمان انتقال خون در پايان با تاكيد بر اينكه اهداي خون هيچ گونه ضعف، سستي، بي‌حالي و غيره براي فرد ايجاد نمي‌كند، تاكيد كرد: ماه رمضان مشكلي براي اهداي خون ايجاد نمي‌كند و افراد همواره مي‌توانند اهدا كننده مستمر خون باشند.

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 6 کاربر از morteza برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, mahsa, P.C Admin, pirates, Roya, shaparak
پست جديدارسال شده در: آگوست 11th, 2010, 9:06 pm 
آفلاين
گروه خبر مرکز پژواک
گروه خبر مرکز پژواک
نماد کاربر

مدير روابط عمومي اداره كل انتقال خون استان تهران:
بهترين زمان اهداي خون، پس از مصرف سحري يا افطاري است
اهدا كنندگان خون بين افطار تا سحر مايعات كافي بنوشند
کد:
[size=85]سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
[b]
1389/05/20
[/b]
08-11-2010
10:38:11
8905-11130: كد خبر[/size]

[JUSTIFY]مدير روابط عمومي اداره كل انتقال خون استان تهران با بيان اين كه هدا كنندگان خون در ماه رمضان مشكلي براي اهداء ندارند، گفت: بهترين زمان براي انجام اين كار پس از مصرف سحري يا افطاري است.
دكتر مريم صادقي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: افرادي كه ساعات ابتدايي روز اقدام به اهداي خون مي‌كنند، در طول روز حجم كارهاي خود را سبك كنند و اهدا كنندگان خون پس از افطار تا سحر مايعات كافي بنوشند تا دچار مشكل نشوند.
وي درباره پايگاه‌هاي فعال اهداي خون در تهران در ماه مبارك رمضان گفت: به جز پايگاه خيابان وصال كه از ساعت 8 تا 24 پذيراي اهدا كنندگان است، ساير پايگاهها از افطار، خون اهدا كنندگان را دريافت مي‌كنند.
مدير روابط عمومي اداره كل انتقال خون استان تهران درباره كمبود خون در ماه رمضان اظهار كرد: روزه داران به ويژه در 10 روز اول ماه رمضان، كمتر خون را اهدا مي‌كنند، با توجه به اين شرايط و پيش از آغاز اين ماه مبارك تلاش مي‌كنيم تا ذخاير خون را افزايش دهيم.
صادقي در پايان درباره راهكارهاي تشويق روزه داران براي اهداي خون در ماه رمضان به ويژه در 10 روز اول آن گفت: تلاش كرده‌ايم كه با ارسال پيامك، فراخوان تلفني و اطلاع رساني از طريق رسانه‌هاي مكتوب،‌ صوتي و تصويري مردم را به اين كار تشويق كنيم؛ چون نياز بيمارستانها به خون در ماه رمضان همانند ماه‌هاي ديگر سال است.
[/JUSTIFY]

بالا
 مشخصات E-mail  

در کل 2 کاربر از shaparak برای این پست مفیدش تشکر کرده اند:
HEALTH, Roya
نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 14 پست ] 
Quick reply

ساعت سایت بر اساسUTC + 3:30 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان

شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد